Amsterdam ultieme restauratie Willemsparkweg 197-1

Wanneer is het een verbouwing en wanneer spreken we over een restauratie..? In veel van onze projecten bestaat er een zeer dunnen scheidslijn tussen deze twee. Echter wanneer het originele plafond met ornamenten uit 1894, door restaurateurs in oude luister wordt hersteld, mogen we toch echt wel spreken van een restauratie.

Ook de authentieke fontein in de hal werd ontdaan van plastic sifon en modern kraantje, om te worden voorzien van antiek messing. Daar waar de ramen al waren vernieuwd en voorzien van dubbelglas, plaatsten we deurbeslag van Formani Piet Boon One. De oude deuren konden we voorzien van antiek deurbeslag. Deze spanning tussen nieuw en oud vind je terug in het gehele appartement van bijna 100m2.

De heerlijke lichte woon-eetkamer bevindt zich samen met de open keuken aan de voorzijde. Aan de achterzijde zijn 2 slaapkamers te vinden, ieder met eigen badkamer. De master bedroom heeft een onwijs fijne serre met hoge ramen, waar al vroeg in de ochtend de zon binnenvalt, de openslaande balkondeuren geven hier een ultiem binnen-buiten gevoel.