Droomverbouwing Willemsparkweg 197-2 Amsterdam

Ook hier is de locatie leidend geweest, nabij het Vondelpark in de Cornelis Schuytbuurt te Oud-Zuid. Al spreken eveneens de Dalí-achtige dakkapellen aan de voorzijde tot de verbeelding. Wat een prachtige uitdaging om dit in de basis al zeer solide huis het elan terug te geven. De elementen waarmee we werkten: behoud van originele details in combinatie met lichte tijdloze materialen. Kwaliteit hoef je immers niet te verwoorden dat zie je en dat voel je tijdens het gebruik. Als kroon op het werk hebben we het dakterras geplaatst in een daktuin, met veel sedum en planten die bijen, hommels en vlinders aantrekken.

Dit royale bovenhuis van ca 172m2 kent na de grootscheepse verbouwing de volgende indeling: entree met marmeren lambrisering en mooi verlichte trap; ruime hal op de 2e verdieping met toegang tot de woonkamer, eetkamer annex keuken, garderobe, meterkast en toilet. De riante zonnige woonkamer met houtkachel heeft openslaande deuren naar het overdekte terras met duurzame vloerdelen. Naast de woonkamer is een lees-en werkhoek gecreëerd.

De grote open keuken annex eetkamer is gescheiden van het woongedeelte door middel van de originele kamer-en-suite deuren en kasten. Deze etage beschikt over de originele plafonds en ornamenten, die door de kroonluchters prachtig worden uitgelicht. De eetkamer met Barbas inbouwhaard, maatwerk boekenkast en grote wijnklimaatkast, grenst aan de luxe open keuken (Next 125) voorzien van alle apparatuur.

Via de trap bereikt u de 3e verdieping met een royaal toilet, master bedroom met een walk-in closet en master badkamer met vloerverwarming, vrijstaand ligbad, dubbele wastafel, toilet en dubbele regendouche en een heerlijk zonnig balkon. Op de overloop treffen we voorts 3 bergkasten, waar onder een voor de CV en de ander met maatwerkkast voor droger en wasmachine. De gastenbadkamer is voorzien van inloopdouche en wastafel. Ook zijn er nog twee slaapkamers en trap naar de spectaculaire daktuin met dakterras, waarvan mede dankzij de jacuzzi het hele jaar kan worden genoten. Kortom: pure luxe op een droomlocatie!